Natuurlijk

Onze kwekerij

In onze moderne aardbeienkwekerij in Helenaveen kweken wij, Michiel en Petra Penninx, al sinds 2011 de lekkerste aardbeien. Dit doen wij samen met ons gepassioneerde personeel en op een verantwoorde manier.

Door gebruik van duurzame teelttechnieken zijn onze aardbeienplanten minder vatbaar voor ziektes en minder aantrekkelijk voor schadelijke insecten. Onze lekker zoete aardbeien doorlopen een korte keten, waardoor ze een lage impact hebben op het milieu en altijd vers en smaakvol zijn.

website_onderdelen_ontwerp
Aardbei@300x
Penninx_Bijtje-1

Op natuurlijke wijze weerbaar

Als aardbeientelers zijn wij ons bewust van onze rol en verantwoordelijkheid voor het milieu en onze omgeving. Vanuit deze gedachte hebben wij in 2018 de teeltstrategie in ons bedrijf veranderd naar een meer verantwoorde teeltwijze.

Wij geloven in de kracht van onze planten en aardbeien. Een goede aardbeienplant heeft namelijk alles in zich om op eigen kracht de lekkerste smaakvolle aardbeien te produceren. Wij maken gebruik van duurzame teelttechnieken, waardoor onze vruchten op een verantwoorde wijze en op eigen tempo groeien tot heerlijke zoete aardbeien.

Door natuurlijke micro-organismen toe te voegen aan het substraat, groeien onze planten op natuurlijke wijze weerbaar. Het gewas is hierdoor minder vatbaar voor schadelijke ziektes en minder aantrekkelijk voor schadelijke insecten. Tegelijkertijd gaat het natuurlijke gehalte aan suikers in de plant omhoog, waardoor onze Chielkes aardbeien ongekend zoet zijn van smaak. Wij weten precies wat onze planten nodig hebben om optimaal te blijven groeien, doordat we wekelijks metingen uitvoeren op de waardes van voedingsstoffen in onze bodem en planten. Met onze manier van telen en controleren zijn wij uniek in Nederland.

Plant@300x
Cirkel_aardbeien_2

Optimale rijping aan de plant,
voor een extra zoete en sappige smaak

Onze aardbeien groeien optimaal aan de plant, omdat alleen aan de plant de smaak van de aardbei zich blijft ontwikkelen. Onze Chielkes worden rijp geoost voor een ongekend lekker zoete smaak!

Korte keten,
voor optimale versheid

Wij streven ernaar om de weg van plant tot mond zo kort mogelijk te houden. Onze heerlijke aardbeien liggen maximaal 24 uur na oogst in de winkel. En ze zijn lekker rijp, dus schroom niet om ze snel op te eten!

Cirkel_aardbeien

Volg ons en onze Chielkes Aardbeien!

Chielkes_web-social_1
Chielkes_web-social_2
Links+2
Chielkes_web-social_3

'Groeten uit Helenaveen!'