Natuurlijk

Goede kwaliteit water

Het is voor ons erg belangrijk om onze planten te voorzien van de beste kwaliteit irrigatie water met voldoende zuurstof. Daarom maken wij gebruik van de 'nanobubble technology' van Moleaer. In de video neemt Michiel je mee in onze kas en vertelt hij meer over onze ervaring met de technologie.

 

Natuurlijke bestuiving

Bijen en hommels zijn erg belangrijk voor de bestuiving van onze aardbeienplanten. Het gebruik van bijen en hommels is duurzamer, natuurlijker en efficiƫnter dan bestuiving met de hand. Niet alleen goed voor de planten, maar ook voor het milieu en de insecten zelf. Welkom in onze kas!

Penninx_Bijtje-1

Vogelhulptroepen

Onze vogelhulptroepen zijn na een wintervakantie (het zijn tenslotte trekvogels) weer gearriveerd om de bestrijding van de rupsen en andere insecten uit te voeren. Door onze manier van telen komen zij elk jaar terug en daar zijn wij erg blij mee!

Wij maken optimaal gebruik van biologische en organische bestrijding van schadelijke insecten en rupsen. Zo kunnen onze aardbeienplanten op natuurlijke wijze groeien.

Nederland Proeft!

In 2019 kwam Winston Post van het programma 'Nederland Proeft' langs op onze kwekerij in Helenaveen, op zoek naar de oorsprong van aardbeien. Een leuk 'kijkje in onze kas' met Winston en onze Michiel!

Plant@300x
Cirkel_aardbeien_2

Optimale rijping aan de plant,
voor een extra zoete en sappige smaak

Onze aardbeien groeien optimaal aan de plant, omdat alleen aan de plant de smaak van de aardbei zich blijft ontwikkelen. Onze Chielkes worden rijp geoost voor een ongekend lekker zoete smaak!

Volg ons en onze Chielkes Aardbeien!

Chielkes_web-social_1
Chielkes_web-social_2
Links+2
Chielkes_web-social_3

'Groeten uit Helenaveen!'