Chielkes Blog

Blog 01 | 10-06-'24

Afgelopen april hebben we met trots de eerste verjaardag van Chielkes Aardbeien gevierd, samen met onze gewaardeerde partners Drops V.O.F. en veiling ZON. Wat ooit begon als een ambitieus idee om kas-aardbeien op een natuurlijke manier zoeter te maken, is nu al drie seizoenen een succesverhaal!

Onze reis heeft zich ontwikkeld tot iets veel groters. Elk seizoen streven we ernaar om onze teelt zo biologisch mogelijk te maken, en tot nu toe hebben we dit drie seizoenen op rij weten te verwezenlijken!

Vanaf het bedenken van onze merknaam tot het ontwerpen van ons logo en het opstellen van een compleet merkplan: Drops is een partner waar we enorm trots op zijn. Zij hebben niet alleen onze verpakkingen ontworpen, maar ook deze prachtige website gecreëerd. Hun creatieve en strategische input heeft een onschatbare waarde voor ons gehad. Daarom was een bedankje bij ons éénjarig bestaan meer dan verdiend!

Onze samenwerking met veiling ZON heeft diepe wortels in onze geschiedenis. Al jarenlang brengen wij onze producten via veiling ZON op de markt, maar ook tijdens de conceptontwikkeling van ons merk heeft ZON een cruciale rol gespeeld. Hun uitgebreide marktonderzoek stelde ons in staat om Chielkes Aardbeien gericht en succesvol te lanceren. Dankzij hun expertise en ondersteuning hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst van ons merk.

Binnen slechts één jaar na onze lancering hebben we samenwerkingsverbanden gesmeed met maar liefst 15 verschillende groente-, fruit- en boerderijwinkels, van Gemert en Helmond tot aan Tegelen. We hebben ervoor gekozen om rechtstreeks aan deze winkels te leveren, om de afstand tussen kas en consument zo kort mogelijk te houden, waardoor we versheid en kwaliteit kunnen waarborgen.

Om ons bereik verder te vergroten, zijn we sinds april van dit jaar een samenwerking aangegaan met de gerenommeerde groente- en fruitgroothandel, de Gebr. van Aarle in Schijndel. De missie en visie van Gebr. van Aarle sluiten naadloos aan bij die van Chielkes Aardbeien, wat deze samenwerking nog waardevoller maakt voor ons beiden.

Met elke oogst blijven we onze grenzen verleggen en onze duurzame werkwijze verfijnen, zodat we jullie kunnen blijven verrassen met de heerlijkste aardbeien.

De aardbeienplanten voor de tweede oogst van 2024 staan nu in de kas. We hopen op gunstige temperaturen en een vleugje extra zon (lees: op het moment van dit schrijven is het 14°C en regenachtig), zodat ook deze Chielkes tot perfectie kunnen rijpen en heerlijk zoete aardbeien opleveren. We verwachten de eerste aardbeien van deze ronde te plukken rond eind juni, en de allerlaatste tot eind november te oogsten.

 

Plant@300x
Foto_jongenaardbei_-1

Extra zoet en natuurlijk lekker!

Onze Chielkes Aardbeien groeien op eigen kracht. Ze rijpen optimaal aan de plant en dat maakt onze aardbeien extra zoet en natuurlijk lekker! Iedere aardbei wordt met de grootste zorg geteeld en met de hand geplukt op het juiste moment van rijpheid. Met Chielkes proeft u de échte smaak van aardbeien, zoals deze bedoeld is.

Penninx_Bijtje

Volg ons en onze Chielkes Aardbeien!

Fotokader
Foto_Michiel
Links+2
Fotokader2

'Groeten uit helenaveen!'